06-40266113
info@rt-praktijkflex.nl

Rekenspecialist

Gecertificeerd Behandelaar Ernstige Rekenproblemen en Dyscalculie

 
Ik heb altijd affiniteit met rekenen gehad. Tijdens het volgen van de Master SEN (Special Educational Needs) heb ik modules gevolgd en mijn onderzoek verricht op rekengebied. Er is al jaren veel aandacht voor leerlingen met lees- en spellingproblemen. Maar in de praktijk merk ik dat kinderen met rekenproblemen niet zo makkelijk aan de juiste hulp komen. Daarom richt ik mij op deze doelgroep en heb ik de opleiding tot Behandelaar Ernstige Rekenproblemen en Dyscalculie gevolgd en met succes afgerond. 
 
Kinderen lopen vaak vast bij het rekenen, doordat er in de basis iets niet opgepikt is. Een bijkomend gevolg is dat de kinderen de instructie op school niet meer volgen, omdat die hen boven de pet gaat. Ik zeg altijd: “De luikjes gaan dicht en het kind neemt geen instructie meer op.”
 
In het rekenonderwijs werkt het als een ijsberg: de som is het topje van de ijsberg. Maar om deze som te kunnen maken, moet uw kind de vaardigheden die eronder liggen wel beheersen. Dit noemen we het drijfvermogen. Als rekenspecialist, ga ik op zoek naar de hiaten in het drijfvermogen door procesonderzoek te doen. Dit onderzoek doe ik aan de hand van het digitale programma RD4, waarmee ik de rekenontwikkeling per onderdeel kan analyseren. Dit biedt aanknopingspunten voor de remediëring. Ik start dan de behandeling op het niveau van uw kind en ga eerst met de moeilijkheden aan de slag die binnen het drijfvermogen liggen. Pas daarna kom ik bij het topje van de ijsberg. Doel is dat uw kind weer kan aansluiten bij het niveau van de groep.